Україна

Капелани можуть отримати статус учасників бойових дій

Військові капелани, які разом з українськими воїнами захищали країну на Сході, мають право отримати статус учасника бойових дій і відповідні гарантії та соціальний захист, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу Мінветеранів.

Про це заявила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час зустрічі з представниками Православної церкви України, повідомляє

«Військові капелани одні з перших підтримали українських захисників на війні. Щоденно вони зміцнювали їх моральний дух, підтримували віру. Держава, суспільство, капелани – партнери у зміцненні національної єдності та захисту України», – сказала Лапутіна.

Голова Синодального управління військового духовенства ПЦУ Високопреосвященний Іоан зазначив, що сьогодні в ПЦУ більше пів тисячі військових капеланів. За його словами, всі вони, пройшовши війну на Сході, продовжують служити в територіальних єпархіях і допомагати ветеранам зцілитися вірою та повернутися до життя в родинах та громаді.

Під час зустрічі учасники обговорили детальний план співпраці з представників територіальних відділів Мінветеранів та регіональних єпархій. Він спрямований на вирішення проблем ветеранів та родин загиблих захисників України, розвиток взаємодії з питань психологічної та соціальної реабілітації.

Також домовилися залучити представника ПЦУ до Оперативного штабу Мінветеранів з питань координації надання допомоги під час пандемії короновірусної інфекції.

 

 

 

 

Check Also
Close
Back to top button