Світ

Канада призначила нового посла в Україні

Канада призначила нового посла в Україні

Фото: Unsplash

Новим послом Канади в Україні стане фаховий дипломат

В Канаді призначили нового посла в Україні Наталку Цмоць. Дипломат замінить Ларису Ґаладзу.


Уряд Канади призначив нового посла в Україні. Ним стане дипломат Наталка Цмоць. Про це 24 серпня повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ Канади.

 

“Міністр закордонних справ Мелані Жолі оголошує про призначення Наталки Цмоць послом Канади в Україні. Вона замінить Ларису Ґаладзу”, – йдеться у заяві.

 

У МЗС Канади наголосили, що призначення Цмоць “відображає відданість Канади цим важливим відносинам”.

 

“Вона є експертом з питань України й має багатий досвід й розуміння багатосторонньої канадської підтримки, в тому числі впровадження програм із розвитку демократії до незаконної анексії Росією Криму, започаткування операції UNIFIER та моніторингу Канадою виборів в Україні після президентської кампанії 2015 року”, – йдеться у повідомленні.

 

Новопризначений посол знає українську мову й “має глибокі зв’язки з українською громадою в Україні та Канаді”.

 

У МЗС також додали, що вона слугуватиме “очима та вухами Канади в Києві” та гарантуватиме, що Канада зможе продовжувати підтримувати Україну.
 

До цього Наталка Цмоць обіймала посаду директора відділу науки й парламентської мережі в міністерстві державної служби Канади, куди перейшла з міністерства у справах корінних народів. За свою кар’єру вона також працювала у міністерствах оборони та охорони здоров’я, а у 2011-2013 рр. була радником із питань технічної співпраці в посольстві Канади в Україні.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button