Україна

Канада передала Україні шість роботів для дистанційного розмінування


Канада передала Україні шість роботів для дистанційного розмінування

Нове обладнання допоможе саперам швидше і з меншим ризиком для здоров’я й життя дистанційно проводити розвідку та знешкоджувати боєприпаси.

ДСНС України отримала від уряду Канади шість роботів для дистанційного розмінування територій. Про це повідомила пресслужба ДСНС.

“Чергова партія технічної допомоги надійшла ДСНС від Уряду Канади – нові роботизовані комплекси DIGITAL VANGUARD–S, що допомагатимуть українським піротехнікам знешкоджувати вибухонебезпечні боєприпаси у населених пунктах. Роботизовані комплекси DIGITAL VANGUARD–S передано піротехнічним підрозділам Миколаївської, Запорізької областей та саперам Луганського гарнізону, які нині працюють на Херсонщині, а також Мобільному рятувальному центру швидкого реагування, Міжрегіональному центру швидкого реагування ДСНС України та 2-му Спеціальному центру швидкого реагування ДСНС”, – повідомили в пресслужбі відомства.

У ДСНС наголошують, що 30% (174 тис. кв. км) від загальної площі України потенційно небезпечні, а нове обладнання допоможе саперам швидше і з меншим ризиком для здоров’я й життя дистанційно проводити розвідку та знешкоджувати боєприпаси.

“Завдяки бездротовому та дротовому з’єднанню роботи можуть працювати до 5 годин і виконувати різноманітні завдання – дистанційно знищувати вибухонебезпечні предмети або розвідку місцевості. DIGITAL VANGUARD-S має три встановлені камери, завдяки яким оператор слідкує за проведенням маніпуляцій, отримує у режимі реального часу чітке та якісне зображення місця проведення робіт. Такі технологічні можливості надають йому змогу не підходити близько до вибухонебезпечних предметів. А завдяки невеликим габаритам та маневрованості, роботи можуть використовуватися у важкодоступних місцях”, – йдеться в повідомленні.

У ДСНС додають, що загалом з початку широкомасштабного вторгнення РФ на території України знешкоджено 450 998 одиниць вибухонебезпечних предметів і 2 892 кг вибухової речовини, серд знищеного – 3 122 авіаційні бомби. Обстежено територію, площею понад 107 920 гектарів.

Раніше повідомлялося, що в Україні тестують вітчизняний дрон-розміновувач.

Розмінування України триватиме сотні років – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button