Україна

Канада готує $385 млн на військову допомогу Україні


Канада готує $385 млн на військову допомогу Україні

Кошти будуть використані на надання обладнання й послуг Україні, зокрема вогнепальної зброї, камер для дронів, навчання пілотів та обслуговування танків.

Уряд Канади звернувся до парламенту з проханням про надання 500 млн канадських доларів (385 млн доларів США) на військову допомогу Україні. Про це йдеться у бюджетному документі, внесеному урядом Канади до Палати громад, передає Укрінформ.

“Просимо парламент схвалити для міністерства оборони виділення 500 млн доларів для надання військової допомоги Україні”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці кошти будуть використані на “надання обладнання й послуг Україні, яка захищає свій суверенітет, зокрема вогнепальної зброї, камер для дронів, навчання пілотів та обслуговування танків”.

У документ також включено близько 38,5 млн дол. США на канадську військову тренувальну місію UNIFIER та більш як 67 млн дол. США на міграційну програму Канадсько-український дозвіл на екстрені поїздки. Оголошена у березні 2022-го року програма дає змогу українцям, які тікають від російської агресії, три роки жити й працювати у Канаді. Хоча нові заявки на участі у цій програмі вже не приймаються, схвалені раніше заявники мають до кінця березня наступного року приїхати до Канади, аби претендувати на дозвіл на роботу, фінансову й іншу державну допомогу, яка надаватиметься до березня 2025-го.

Раніше повідомлялося, що Канада передала Україні шість роботів для дистанційного розмінування.

Канада оголосила про нову міграційну програму для українців

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button