Україна

Кабмін звільнив директора Укргазвидобування – 1News

Кабмін звільнив директора Укргазвидобування

Фото: ua-energy.org

Тимчасово виконувати повноваження голови газового відомства буде його перший заступник Олександр Романюк

Тимчасово виконувати повноваження глави газового відомства буде його перший заступник Олександр Романюк.

 

Кабінет Міністрів погодив рішення правління НАК Нафтогаз України щодо усунення генерального директора Укргазвидобування Олени Кобець від здійснення повноважень. Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду, опублікованому на сайті Кабміну 29 квітня.

 

Цим же розпорядженням уряд погодив тимчасове покладання повноважень голови компанії на першого заступника генерального директора УГВ Олександра Романюка.

 

Олена Кобець була призначена головою УГВ у травні 2020 року, до цього вона очолювала юридичний відділ компанії. Тоді ж Романюк очолив дивізіон Розвідка та видобуток НАК Нафтогаз України.

 

Нагадаємо, з початку 2022 року Укргазвидобування наростило видобуток газу більш ніж на 1% і в умовах війни запустило нову свердловину. Компанія змогла утримати добовий видобуток на довоєнному рівні – зниження становить лише близько п’яти відсотків.

 

Додамо, що Євросоюз та США уклали пакт щодо енергоресурсів. До 2030 року Штати розраховують збільшити постачання зрідженого газу до Європи до 50 млрд. кубометрів на рік.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button