Україна

Кабмін затвердив проєкт плану Ukraine Facility


Кабмін затвердив проєкт плану Ukraine Facility

Уряд завершив підготовку “Плану України”, який потрібен для отримання фінансової допомоги від ЄС в межах програми Ukraine Facility.

Кабінет міністрів затвердив план відновлення, реконструкції та модернізації (План України), необхідний для отримання фінансової допомоги від Євросоюзу після 2023 року. Про це у п’ятницю, 29 грудня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Сьогодні затверджуємо проєкт плану Ukraine Facility для надання його Європейській комісії. Спільно з бізнесом, громадським сектором, депутатським корпусом, регіонами провели величезну роботу з його створення. Маємо поточні напрацювання, до яких Єврокомісія ще надасть свої коментарі та пропозиції. Фінальні умови програми будемо мати після затвердження регламенту Ukraine Facility Європейською радою, засідання якої заплановане на 1 лютого 2024 року”, – сказав Шмигаль.

Як зауважив прем’єр, після погодження Єврокомісією фінальної версії плану, Україна отримає доступ до фінансового ресурсу в 50 млрд євро на чотири роки, з яких 39 млрд буде спрямовано на забезпечення макрофінансової стабільності.

Як відомо, прем’єр Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу для України, а також подальший рух нашої країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва. 

Пізніше Орбан заявив, що Угорщина погодиться не накладати вето на пропозицію Євросоюзу щодо виділення фінансування для України в розмірі €50 мільярдів, але Брюссель має розморозити призначені для Угорщини €30 мільярдів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button