Україна

Кабмін затвердив прогноз розвитку української економіки до 2022 року

Документ передбачає консервативний та оптимістичний сценарії

Уряд затвердив макроекономічний прогноз на 2020 рік і тепер може готувати проєкт державного бюджету до другого читання.

Про це на брифінгу за результатами засідання уряду сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук, повідомляє 1NEWS.

“Нам Мінекономіки представило макропрогноз на наступний рік. За першим сценарієм – консервативним – міністерство повторило прогноз Світового банку. Ця оцінка – 3,7% зростання ВВП. Це більше, ніж той прогноз, який був навесні, – 3,3%. Ми зараз збільшуємо консервативний прогноз, ми віримо, що Україна може і повинна розвиватися навіть за консервативним сценарієм швидше, ніж очікувалося. За оптимістичним сценарієм ми бачимо економічне зростання на рівні 4,8% ВВП. Ми подивилися тверезо на ці два сценарії і обрали консервативний, щоб обережніше планувати державні фінанси”, – відзначив Гончарук.

За його словами, затвердження макроекономічного прогнозу передує перегляду державного бюджету в процесі його підготовки до другого читання.

“Це документ, який необхідний, щоб планувати бюджет до другого читання. Фактично це дає нам цифри, з яких ми будемо виходити, плануючи дохідну частину державного бюджету на наступний рік”, – додав Гончарук.

На думку Прем’єра, якщо у країні буде вестися реальна боротьба з корупцією, а інвестори побачать зменшення груп впливу, економіка може зростати на 4,8%.

“Це реалістичний прогноз, але діяльності самого уряду недостатньо. Синхронно мають працювати державні, правоохоронні та інші органи”, – зазначив Гончарук.

Джерело: Укрінформ

Back to top button