Україна

Кабмін вніс зміни до правил перетину кордону


Кабмін вніс зміни до правил перетину кордону

Уряд України збільшив дозвільний “ліміт” для водіїв, які здійснюють міжнародні автоперевезення.


Кабінет міністрів вніс зміни до правил перетину державного кордону громадянами України. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram в п’ятницю, 13 жовтня.

За його словами, збільшено дозвільний “ліміт” для водіїв, які здійснюють міжнародні автоперевезення.
 
Нововведення схвалені з метою забезпечення дотримання положень Європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення (ЄУТР).
 
Збільшено кількість водіїв, які можуть перетинати держкордон на пасажирському та вантажному транспортному засобі ліцензіата:
 
  • для вантажних транспортних засобів збільшено з одного водія до двох;
  • для пасажирських – з двох водіїв до трьох.
     
Як відомо, через воєнний стан в Україні чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть виїхати з країни. Дозволяється виїзд тільки при таких підставах, як непридатність до військової служби, наявність трьох неповнолітніх дітей, прийомних дітей, догляд за особами з інвалідністю тощо.

Нагадаємо, раніше журналісти ідентифікували понад 2 248 чоловіків, які виїхали за кордон за дозволами Львівської ОВА через призначену для далекобійників систему Шлях, але так і не повернулися. У МВС розповіли про покарання чоловіків, які виїхали за кордон.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button