Україна

Кабмін вніс виготовлення ліків до списку пріоритетних галузей


Кабмін вніс виготовлення ліків до списку пріоритетних галузей

Уряд України включив фармацевтичну промисловість до переліку основних напрямів економіки країни.

 
Кабінет Міністрів на засіданні, що відбулося у вівторок, 26 липня, розширив перелік пріоритетних галузей економіки. Уряд додав до списку фармацевтичну промисловість – виробництво лікарських засобів та медичних виробів. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.
 
Прес-служба Міністерства охорони здоров’я на сайті відомства пояснила, що включення фармацевтичної промисловості до переліку пріоритетних галузей економіки допоможе залучити державну інвестиційну підтримку виробництв, а також збільшити кількість робочих місць.
 
“Це дозволить уникнути колапсу у забезпеченні системи охорони здоров’я лікарськими засобами та медичними виробами, гарантуватиме їх безперебійне виробництво, отже, і постачання до кінцевого споживача. Населення України буде забезпечене доступом до якісних ліків та медвиробів”, – розповіли у відомстві.
 
Нагадаємо, із серпня 2022 року в Україні почнуть виписувати електронні рецепти на антибіотики. Це перший етап впровадження електронного рецепту на всі рецептурні препарати в Україні та перший крок у вирішенні проблеми неконтрольованого вживання лікарських засобів.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button