Україна

Кабмін “уточнить”, кого слід визнавати колаборантами


Кабмін уточнить , кого слід визнавати колаборантами

Уряд розробив закон, який має врегулювати питання щодо визначення пособника ворога.

 

Уряд України підготував законопроект, який надасть пояснення, кого слід визнавати колаборантами. Про це заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук в ефірі всеукраїнського телемарафону у середу, 10 серпня.
 
“Ми розробили законопроект, я сподіваюся, депутати його підтримають і проголосують вже незабаром, де чітко прописано, яка діяльність не вважатиметься колаборантською”, – повідомила вона.
 
За її словами, існують численні нарікання щодо неврегульованості цього питання. Зокрема, згідно з кримінальним законодавством, колаборантами можна визнати як вчителів, лікарів, так і тих, хто торгує на ринку.
 
Кримінальна відповідальність для колаборантів в Україні діє з 15 березня 2022 року. Саме тоді набула чинності ст. 111-1 ККУ.
 
Парламент 24 березня ухвалив законопроект №7186, яким доповнено Кримінальний кодекс України (УКУ) статтею 111-2 та посилено кримінальну відповідальність за допомогу Росії.
 
Нагадаємо, Кабмін ініціював законопроект, яким пропонує визначити види діяльності, які можна здійснювати на тимчасово окупованих територіях України, щоб при цьому не ставати пособником РФ.
 
Раніше повідомлялося, що українські правоохоронці розслідують 1100 фактів співпраці громадян із російськими агресорами.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button