Україна

Кабмін тимчасово призупинить держрегулювання цін на бензин

Кабмін тимчасово призупинить держрегулювання цін на бензин

Фото: 1News

У Кабміні очікують на скорочення черг на АЗС, а національний оператор планує великі системні закупівлі палива, щоб балансувати ситуацію на ринку.

 

Уряд тимчасово призупинить регулювання цін на бензин. Про це в ефірі UA РАЗОМ повідомила перший віце-прем’єр-міністр України Юлія Свириденко.

 

Свириденко наголосила, що очікувані ціни будуть у межах до 58 грн на дизпаливо та 52 грн на бензин. Учасникам ринку, які зловживають ситуацією, обіцяють санкції.

 

Повідомляється, що в Кабміні очікують на скорочення черг на АЗС, а національний оператор планує великі системні закупівлі палива, щоб балансувати ситуацію на ринку.

 

Як повідомляє Свириденко, через війну Україна втратила 97% логістичних каналів постачання палива, а також Кременчуцький НПЗ, який задовольняв (після припинення імпорту палива зі сходу та півночі) 50% попиту на дизель та 100% попиту на бензин.

 

Далася взнаки ситуація і блокада портів: тепер паливо в країну поставляється залізницею і річковим транспортом.

 

За словами Свириденка, паливо надходитиме через західний кордон: досягнуто домовленості з Польщею про збільшення обсягу пропуску палива з 60 тисяч до 120 тисяч тонн.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button