Україна

Кабмін створив Бюро економічної безпеки

Головне завдання новоствореного органу полягатиме в запобіганні та протидії кримінальним правопорушенням у галузі економіки та фінансів держави

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про створення Бюро економічної безпеки (БЕБ).

Про це інформує 1NEWS.

Як зазначається в тексті постанови, Кабмін координуватиме діяльність Бюро економічної безпеки безпосередньо або через відповідних членів уряду.

Головне завдання новоствореного органу полягатиме в запобіганні та протидії кримінальним правопорушенням у галузі економіки та фінансів держави.

БЕБ, зокрема, аналізуватиме бенефіціарів фінансових операцій і визначатиме, чи є порушення закону в обороті коштів тих чи інших бізнесових або державних структур.

Після створення цього органу Служба безпеки України (СБУ) втратить повноваження з розслідування корупційних злочинів та організованої злочинної діяльності у галузі економіки.

В Бюро працюватимуть детективи, які не лише збиратимуть аналітичну інформацію про економічні злочини, але й вестимуть оперативно-розшукову діяльність на рівні з іншими силовими структурами.

Директора Бюро обиратиме на відкритому конкурсі конкурсна комісія, яка складатиметься з представників, делегованих від Верховної Ради, уряд та президента – по троє від кожної гілки влади.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button