Україна

Кабмін схвалив ратифікацію угоди про вільну торгівлю із Туреччиною


Кабмін схвалив ратифікацію угоди про вільну торгівлю із Туреччиною

Раніше угоду про вільну торгівлю підписали прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш.

Уряд схвалив ратифікацію угоди про вільну торгівлю із Туреччиною, яка була підписана ще у лютому 2022 року до повномасштабного вторгнення РФ. Про це 7 травня повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Угода передбачає скасування Туреччиною ввізного мита для близько 93,4% промислових товарів та 7,6% сільськогосподарських товарів. Після закінчення дії перехідних періодів 3-7 років Туреччиною буде скасовано ввізні мита ще для 1,5% промислових товарів та для 28,5% сільськогосподарських товарів.

Україна зі свого боку скасує ввізні мита для близько 56% промислових товарів та 11,5% сільськогосподарських товарів. Після закінчення дії перехідних періодів (2-5 років для промислових товарів, 2-10 років для сільськогосподарських товарів) Україною буде скасовано ввізні мита ще для 43,2% промислових товарів та для 53,7% сільськогосподарських товарів.

Раніше Верховна Рада ухвалила проєкт закону про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

Нагадаємо, Україна та Об’єднані Арабські Емірати досягли угоди про Всеосяжне економічне партнерство між урядами двох країн.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − four =

Back to top button