Україна

Кабмін призначив нового керівника БЕБ


Кабмін призначив нового керівника БЕБ

У Бюро економічної безпеки більше не залишилось заступників. Всіх вже поперезначали керівниками і звільнили, зазначив Ярослав Железняк.

Уряд призначив новим в.о. керівника Бюро економічної безпеки (БЕБ) Сергія Перхуна. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк в Telegram у вівторок,  9 квітня.

“Новим в.о. керівника Бюро економічної безпеки Кабмін призначив Сергія Перхуна”, – йдеться в повідомленні.

До цього, з серпня 2023 року, обовʼязки директора БЕБ виконував Андрій Пащук.За діючим законом про БЕБ у разі звільнення його директора з посади або його відсутності повноваження очілника відомства виконує його перший заступник, а в разі і його відсутності – заступник, але не більше одного року.

У зв’язку з цим Железняк зазначив, що в БЕБ більше не залишилось заступників.

“Всіх вже поперезначали керівниками і звільнили”, – констатував нардеп.


Сергій Перхун закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого, спеціальність Правознавство, кваліфікація юрист. З 1999 по 2007 працював в органах прокуратури, з 2007 по 2009 працював в приватних структурах, з 2009 по 2023 працював на керівних посадах в органах прокуратури. З 2023 року заступник керівника Територіального управління БЕБ у Київській області, з 2023 року заступник директора БЕБ України.

Нагадаємо, профільний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту ухвалити нову редакцію законопроєкту №10439 щодо вдосконалення роботи БЕБ у повторному першому читанні.

Як відомо, наприкінці січня уряд зареєстрував два законопроєкти про БЕБ: “Про Бюро економічної безпеки України” і “Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення роботи Бюро економічної безпеки України”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button