Україна

Кабмін планує виділяти малозабезпеченим сім’ям по 100 000 гривень

Надання такої допомоги планують ввести з 1 січня 2022 року за рахунок коштів нової бюджетної програми

Кабмін затвердив Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, її розмір та умови повернення.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Головним механізмом стимулювання громадян до повернення на ринок праці є надання безвідсоткової поворотної одноразової допомоги, яка надаватиметься непрацюючим працездатним особам – членам малозабезпечених сімей для закупівлі обладнання та матеріалів для організації власного бізнесу”, – йдеться у повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Зазначається, що розмір допомоги становитиме 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, у якому приймається рішення про її надання.

Нагадаємо, що з 1 січня 2021 року мінімальна зарплата – 6 тис грн, з 1 грудня її піднімуть до 6,5 тис грн.

Відповідно до пояснювальної записки до прийнятого урядом проєкту постанови, надання такої допомоги планують ввести з 1 січня 2022 року за рахунок коштів нової бюджетної програми, яка має бути передбачена для Мінсоцполітики у держбюджеті-2022.

“Передувала рішенню уряду успішна реалізація пілотного проєкту “Рука допомоги”, який впроваджувався Міністерством соціальної політики за підтримки Світового банку у 2017 – 2019 рр. у Харківській, Львівській та Полтавській областях та окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької, Чернігівської областей. Під час пілотного проєкту підприємцями стали 237 малозабезпечених безробітних та вимушених переселенців. За три роки лише 19 з них припинили підприємницьку діяльність, що становить всього 8%”, – заявили у Мінсоцполітики.

Повідомляється, що сфери діяльності учасників проекту – від автосервісу до виготовлення меблів, одягу і взуття, від виробництва продуктів харчування до лісного господарства і виконання висотних робіт. Середній місячний дохід становив від 25 до 150 тис гривень.

Джерело: Мінсоцполітики

Back to top button