Україна

Кабмін оприлюднив методику посилення карантину в регіонах

Кабінет міністрів України оприлюднив нову методику посилення карантину в регіонах, яка почне діяти з наступного тижня. Про це йдеться у постанові № 500 на сайті уряду, пише 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Так, з 22 червня для посилення карантину в областях України вже не буде враховуватися показник інциденту. Натомість було введено нові критерії, за якими визначатимуть, чи потрібно в області запроваджувати посилений карантин.

Зокрема, враховуватимуться такі показники:

  • коефіцієнт виявлення випадків коронавірусу понад 11 відсотків;
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я понад 50 відсотків;
  • показник динаміки зростання випадків COVID-19 понад 10 відсотків (застосовується у разі реєстрації понад 8 випадків на 100 тис. населення за останні сім днів);
  • середня кількість ПЛР-досліджень та ІФА-тестів менше ніж 24 на 100 тисяч населення протягом тижня.

До слова, посилення карантину в регіоні розглядає регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Ухвалюється таке рішення з подання головного державного санітарного лікаря регіону.

Зауважимо, скасувати посилення карантину можна через сім днів після його ухвалення з урахуванням епідемічної ситуації в регіоні.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський назвав дві необхідні умови, аби уникнути повернення до жорсткого карантину, який може стати серйозним ударом для економіки.

Back to top button