Україна

Кабмін обрав представників держави в наглядову раду «Укргідроенерго»

Кабінет Міністрів України 21 липня обрав членами наглядової ради приватного акціонерного товариства «Укргідроенерго» Гавву Олександра Олександровича та Кушнірова Віталія Андрійовича. Про це 1News повідомила прес-служба «Укргідроенерго».

Зазначається, що 19 липня 2021 року, відбулося чергове засідання Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств. Члени Комітету обирали представників від держави в наглядові ради ПрАТ “Укргідроенерго” та НЕК “Укренерго”.

Під час засідання кандидати, зважаючи на свої компетенції, озвучували своє бачення розвитку компаній та мали сесію питань-відповідей від членів Комітету та незалежних експертів.

Як зазначив перший віце-прем’єр – міністр економіки Олексій Любченко «держава в першу чергу зацікавлена, щоб її представники в наглядових радах були професійними, незаангажованими, мали бездоганну репутацію та відповідну кваліфікацію».

Згідно з рекомендаціями Комітету, Кабінет Міністрів України розпорядженням від 21 липня 2021 р. № 814-р обрав новими членами наглядової ради Укргідроенерго як представників держави: радника міністра енергетики Гавву Олександра Олександровича та керівника директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міненерго Кушнірова Віталія Андрійовича.

Зазначимо, що до складу Наглядової ради Укргідроенерго також входять голова Валентин Гвоздій та члени Стівен Уолш, Наталія Микольська, Олег Терлецький і Василь Шкураков.

У складі Наглядової ради створені та функціонують комітет з питань аудиту, комітет з питань призначень та визначення винагороди посадовим особам та комітет з питань інновацій.

Back to top button