Україна

Кабмін обіцяє збільшити пенсії українцям і доплачувати за самотність

Підвищення пенсії здійснюватиметься у декілька етапів

Уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн.

Про це повідомила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська, представляючи стратегію зростання пенсій, яка передбачає поетапне зростання виплат для українських пенсіонерів, – інформує 1NEWS.

“Індексація пенсій буде! А разом з нею – і нова стратегія зростання пенсій, яку урядова команда та депутатський корпус розробили за дорученням Президента Володимира Зеленського! Ініціатива полягає в планомірному підвищенні виплат – уже до 2023-го року розмір середньої пенсії зросте на 1200 грн!”, – заявила очільниця відомства.

За словами Соколовської, підвищення здійснюватиметься у декілька етапів.

“Спочатку найстарші люди віком від 80 років. З урахуванням індексації уже в цьому році їхні пенсії у середньому зростуть на 700 грн/міс, далі – від 78, ще через рік – від 75 років і тд”, – наголосила міністр.

Як підкреслила Соколовська, в уряду є чітка стратегія розвитку пенсійної системи, в результаті якої пенсія щороку зростатиме для всіх.

За словами міністра, зростання пенсій відбуватиметься в тому числі за рахунок індексації: “Це плановий і закладений у бюджеті перерахунок! Наш уряд запланував це на вересень. В середньому, та за рахунок індексації розмір пенсії зросте на 216 грн/міс в 2020 році”.

“Крім того, якщо Парламент підтримає законопроект Мінсоцполітики №2494, то уже починаючи з цього місяця одинокі пенсіонери старше 80 років будуть отримувати ще одну допомогу – на догляд! Таким чином, ми збільшимо виплати для ще 100 тис. наших пенсіонерів, які додатково щомісячно отримуватимуть по 670 грн!” – додала Соколовська.

Джерело: УНН
Back to top button