Україна

Кабмін не розірватиме з УПЦ МП договір про оренду церков


Мінкульт зазначив, що держава як власник цієї нерухомості може розірвати договір тільки “в разі нецільового використання цього майна”.

 
Кабінет Міністрів не відбиратиме в Української православної церкви Московського патріархату релігійні споруди, щоб не порушувати чинного законодавства. Про це повідомила у Facebook нардеп від Голосу Інна Совсун, яка направила уряду звернення про розірвання оренди будівель трьох лавр (Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської) московською церквою в Україні.
 
Совсун опублікувала фото листа Міністерства культури та інформаційної політики, розкритикувавши позицію урядової структури.
 
Відомо, що міністерство наголосило на тому, що розірвати договір про оренду церковних будівель в односторонньому порядку держава як власник цієї нерухомості може тільки “в разі виявлення нецільового використання майна або його утримання в неналежному стані”.
 
Нардеп нагадала слова російського бойовика Ігоря Гіркіна, який заявляв, що “моя особиста охорона складалася з духовних синів, ченців, ієромонахів Святогірської лаври. Повністю. До останньої людини! І наступні обстріли Росією будівель цієї лаври – запитавши чиновників, чи можна вважати ситуацію “утриманням у недозволеному стані”.
 
Критикуючи позицію виконавчої влади, нардеп підкреслила: загроза національній безпеці вимагає швидких і рішучих дій, і це “один з тих випадків, коли дух права має бути важливішим за його букву”.
 
Нагадаємо, Інна Совсун подала до Верховної Ради законопроект про заборону в Україні будь-яких релігійних організацій, які підпорядковані чи перебувають на території країни-агресора.
 
Глава ПЦУ митрополит Епіфаній заявив, що УПЦ Московського патріархату продовжує зберігати єдність із московським патріархом Кирилом (Гундяєвим). Її заява про незалежність – лиш брехливий маневр для зміни ставлення до себе з боку українського суспільства.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button