Україна

Кабмін не буде змінювати правила карантину на травневі свята

Кабінет Міністрів не буде змінювати моделі адаптивного карантину, вони діятимуть протягом травневих свят. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook, пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Наближаються важливі для українців свята, і важливо, щоб радість від їхнього відзначення не затьмарило зростання захворюваності. Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки він демонструє свою дієвість – цього тижня з “червоної” зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності.

Наступного тижня до них можуть приєднатися ще кілька областей”.

Шмигаль нагадав, що цього тижня обговорив питання дотримання карантинних обмежень з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. За його словами, вони поставилися з розумінням до пропозицій влади у сприянні протидії Covid-19.

Прем’єр також закликав українців проявити відповідальність і уникати масових скупчень протягом святкових днів.

Нагадаємо:

  • Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній запевнив, що храми у Великдень будуть відкриті, проте церква зробить усе можливе, аби убезпечити вірян у часи пандемії, зокрема, планується масове освячення пасок на хлібокомбінатах.
  • 21 квітня Кабінет міністрів продовжив режим надзвичайної ситуації через пандемію коронавірусу в Україні до 30 червня.
Back to top button