Україна

Кабмін дозволив не публікувати дані про оборонні закупівлі


Кабмін дозволив не публікувати дані про оборонні закупівлі

Закупівлі за нагальною потребою для ЗСУ, військових формувань, Вищих військових навчальних закладів, правоохоронних органів, ДСНС, а також Укрзалізниці, відбуватимуться без застосування відкритих торгів.

Кабінет Міністрів України на засіданні 5 липня вніс зміни до правил проведення публічних закупівель: підвищили безпеку учасників торгів, зменшили можливості для зловживань замовників та розширили перелік підстав для закупівель без відкритих торгів. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки напередодні, 8 липня.

Розширено перелік підстав для закупівель без використання електронної системи закупівель.

Як пояснили у відомстві, оборонні закупівлі, та закупівлі для Укрзалізниці відбуватимуться без застосування відкритих торгів.

Також замовникам дозволили не вказувати населений пункт, де розташоване підприємство, а лише, наприклад, район чи область. Пояснюється, що це ускладнить пошук його місцезнаходження для ворога.

Водночас тепер замовники зобов’язані формувати перелік документів у вигляді двох окремих додатків до тендерної документації.

Додаткове нововведення: право замовників закуповувати товари у країн-партнерів, з якими Україна уклала угоди про вільні державні закупівлі без нижньої межі.

Раніше Міністерство оборони запустило нову систему закупівель за стандартами НАТО.

Ми розповідали, як у Міноборони заявили про спроби компаній зірвати закупівлі продуктів харчування для ЗСУ. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button