Україна

Затримано бойовика, який “здавав” українців на російських блокпостах


Затримано бойовика, який здавав українців на російських блокпостах

Фігуранту повідомлено про підозру у пособництві РФ. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Служба безпеки викрила ворожого поплічника, який співпрацював з російськими військами під час окупації частини Миколаївщини. Про це 2 лютого повідомляє СБУ.

Зазначається, що фігурантом виявився мешканець Снігурівщини. Після її захоплення він допомагав загарбникам перевіряти місцевих жителів, які намагалися виїхати на підконтрольну Україні територію. Для цього зловмисник добровільно зголосився “чергувати” на російських блокпостах, що були розташовані на виїздах з населеного пункту.

Там він зі зброєю в руках зупиняв автомобілі українців та відбирав у них мобільні телефони, паспорти та інші документи для “перевірки”. Потім фігурант виводив людей з авто і пропонував їм залишитись на окупованій частині регіону та співпрацювати з рашистами. Також загарбники “конфісковували” транспортні засоби, гроші та інші особисті речі потерпілих.

Під час звільнення Снігурівки російські окупанти покинули свого поплічника у місті і не взяли його з собою, коли тікали на лівобережжя Херсонщини. Тривалий час він переховувався від правосуддя на території регіону. Для цього намагався бути “непомітним” та періодично змінював адреси проживання.

СБУ все ж таки розшукали його і затримали. Фігуранту повідомлено про підозру у пособництві РФ. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

 

 

Нагадаємо, СБУ затримала подругу очільника “народної ради ДНР”, яка планувала стати продавчинею у прифронтовому магазині, щоб шпигувати за ЗСУ.

Також повідомлялося, що затримано агента РФ, який готував прорив російських ДРГ на Сумщину.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button