Україна

Зеленський зустрівся з головою МЗС Нідерландів


Зеленський зустрівся з головою МЗС Нідерландів

Президент України подякував Нідерландам за потужну підтримку України і високо оцінив плідну взаємодію з прем’єр-міністром Марком Рютте.

Сьогодні, 5 грудня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Нідерландів Ганке Брейнс Слот, яка перебуває з візитом в Україні. Про це повідомила пресслужба президента.

Зеленський подякував Нідерландам за потужну підтримку України і високо оцінив плідну взаємодію з прем’єр-міністром Марком Рютте.

Сторони обговорили пріоритетні потреби українських захисників, насамперед щодо посилення протиповітряної оборони, забезпечення додаткових артилерійських систем калібру 155 мм і боєприпасів, а також підготовки українських пілотів на винищувачах F-16 за підтримки Нідерландів, йшлося й про функціонування альтернативного «зернового коридору» і посилення його захисту.

Володимир Зеленський і Ганке Брейнс Слот приділили увагу реалізації Української формули миру, зокрема підготовці четвертої зустрічі на рівні радників із питань безпеки та зовнішньої політики, а також Глобального саміту миру, обговорили подальші кроки у створенні спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

Крім того, Володимир Зеленський і Ганке Брейнс Слот вели мову про європейську інтеграцію України й підготовку до грудневого засідання Європейської ради.

“Розраховуємо на позитивне рішення Європейської ради щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. Це стане потужною мотивацією для нашого суспільства й для наших захисників”, – наголосив Президент.

Нагадаємо, НідерландиєоднимізголовнихсоюзниківУкраїни увійнізросійськимиагресорами. Раніше повідомлялося, що уряд Нідерландів зарезервував 2 млрд євро на 2024 рік для України. Гроші переважно підуть на військову допомогу.

Повідомлялося також, що Нідерланди нададуть Україні снаряди на 500 млн євро – для танків та артилерійських систем. ЗСУ отримають ці боєприпаси у 2024 році.

Нідерланди додатково виділять Україні €2,5 млрд

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button