Україна

В Україні без світла дві тисячі населених пунктів


В Україні без світла дві тисячі населених пунктів

Найбільші проблеми з енергопостачанням спостерігаються у Полтавській, Одеській та Миколаївській областях.

Станом на ранок понеділка, 27 листопада, в Україні було знеструмлено понад 2 тисяч населених пунктів у 16 областях. Про це повідомила ДСНС.

За інформацією Укренерго внаслідок погіршення погодних умов (дощ, мокрий сніг) знеструмлено 2 тис. 19 населених пунктів у 16 областях (Полтавська – 437, Одеська – 349, Миколаївська – 295, Київська – 225, Кіровоградська – 184, Дніпропетровська – 137, Черкаська – 131, Запорізька – 61, Чернігівська – 56,  Сумська – 52, Хмельницька – 45, Донецька – 18, Вінницька – 13, Тернопільська – 7, Чернівецька – 5 та Херсонська – 4), – йдеться у повідомленні

Вказано, що до відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

За інформацією Укравтодору, проїзд на дорогах загального користування забезпечено. Перекрито рух транспорту на 14 автодорогах: в Миколаївській – 10, Одеській – 3 та Кіровоградській – 1 областях.

Крім того, на чотирьох автодорогах заборонено рух великовагових транспортних засобів у Черкаській – 2, Одеській – 1 та Кіровоградській – 2 областях.

Відбуксировано 840 транспортних засобів. Також прибрано 99 дерев.

Залучалося 1 тис. 449 осіб та 387 од. техніки ДСНС.

Нагадаємо, в Україні працює цілодобовий Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на дорогах державного значення. Це пов’язано з різким погіршення погодних умов. Через погіршення погодних умов Укрзалізниця додала місця у потягах, що курсують із півдня.

Синоптики прогнозують, що 27 листопада в більшості областей, крім західних, Житомирської, Вінницької і Сумської, сильні пориви вітру та хуртовини. Сильний сніг  можливий у Київській, Кіровоградській, Полтавській областях, а в Чернігівській, Сумській та Черкаській областях ще й снігові замети. На дорогах – ожеледиця. Водіїів закликають не виїжджати без нагальної потреби з дому.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button