Світ

США, Британія та Канада наклали санкції на екс-главу центробанку Лівану

США, Британія та Канада наклали санкції на екс-главу центробанку Лівану

Фото: Le Monde

Ріад Саламех та троє його спільників у власних інтересах вивели з Центробанку Лівану 300 мільйонів доларів

Обмеження запровадили і проти трьох спільників ліванського посадовця. Серед них є і громадянка України.

США, Велика Британія та Канада ввели санкції проти екс-глави Центрального банку Лівану Ріада Саламеха та його найближчих соратників. Про це повідомляється на сайті британського уряду.

Саламех та троє його спільників у власних інтересах вивели з Центробанку Лівану 300 мільйонів доларів.

“Його брат Раджа Саламех, колишня помічниця Маріанна Хоайєк і колишня партнерка Анна Косакова отримали фінансову вигоду від цієї корупції, набивши свої кишені грошима, що належали ліванському народу. Усім чотирьом особам заборонили в’їзд і заморозили активи”, – мовиться в заяві.

ЗМІ повідомлояють, що Анна Косакова є громадянкою України.

Державний міністр Великої Британії у справах Близького Сходу лорд Ахмад закликав лідерів Лівану терміново провести реальні реформи та боротися з корупцією у верхівці, щоб направити країну на шлях економічного відновлення.

За його словами, корупція та відсутність реформ призвели до руйнівної економічної кризи в Лівані, яку Світовий банк назвав однією з найгірших у сучасній історії. Це призвело до бідності понад 80% населення. Ліван посідає 154 місце зі 180 за Глобальним індексом сприйняття корупції Transparency International.

Нагадаємо, британський уряд дозволив підсанкційним російським олігархам витрачати кошти на приватних кухарів, водіїв та хатніх робітниць попри заморожені банківські рахунки. 

На главу українського ОАСК наклали санкції США

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button