Україна

Кабінет міністрів України затвердив план заходів на День єднання – 1News

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Фото з відкритих джерел

Також план передбачає прискорення створення системи територіальної оборони

Кабінет міністрів України затвердив план заходів на День єднання, який відзначатиметься 16 лютого. План передбачає підвищення зарплат військовослужбовцям з 1 березня 2022 року. Про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, з 1 березня на 30% зростуть виплати військовослужбовцям Збройних сил. Крім того, до 20% з початку 2022 зросте грошове забезпечення прикордонників і нацгвардійців (з урахуванням вже прийнятого рішення про підвищення на 10% з 1 лютого).

“День єднання має консолідувати українців перед загрозою та інформаційним тиском. Уряд продемонстрував свою згуртованість, оперативно напрацювавши план заходів, в якому, зокрема, передбачається підвищення виплат для наших військовослужбовців. Ми очікуємо такої ж консолідації від органів місцевого самоврядування і всього суспільства, адже саме єднання – незламна сила України”, – заявив прем’єр Денис Шмигаль.

Серед іншого, затверджений план передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації “UAразом” для забезпечення щоденного інформування українців про ситуацію у сфері безпеки. Також план передбачає прискорення створення системи територіальної оборони.

1News за темою: ЗСУ, прикордонникам та Нацгвардії з 1 березня підвищать зарплати, – указ президента

Нагадаємо, під час сьогоднішнього відеозвернення президент Володимир Зеленський сказав, що він підписав указ про святкування 16 лютого Дня єднання — на цю дату західні розвідки прогнозують російський наступ.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button