Україна

Кабінет міністрів хоче змусити українців сплачувати податки за покупки

Державна податкова служба зможе зажадати інформацію про походження грошей, які фізособа витратила на придбання будь-якого цінного активу

Кабінет Міністрів готує внесення до Верховної Ради законопроекту про так званий непрямий метод податкового контролю.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев у Facebook, – інформує 1NEWS.

За його словами, норми даного документа припускають, що Державна податкова служба зможе зажадати інформацію про походження грошей, які фізособа витратила на придбання будь-якого цінного активу.

При цьому якщо українець не відповість або відмовиться показувати декларацію про амністію, то його зобов’яжуть доплатити податок на витрати, які не може пояснити.

Тобто фактично українці повинні будуть платити податки на всі покупки, про які не зможуть або не захочуть повідомляти інформацію про джерело отримання коштів для їх придбання.

“Всім треба зрозуміти, що ми є частиною світу, ми – відкрита країна і саме тому повинні слідувати цивілізованим правилам. Саме тому я рекомендую скористатися податковою амністією”, — сказав Гетманцев.

Він також додав, що закон про податкову амністію починає діяти в Україні перед запуском автоматичного міжнародного обміну податковою інформацією.

Тому за результатами 2022 року влада знатиме про всі статки українських податкових резидентів, які перебувають за кордоном.

Back to top button