Світ

Штати планують заборонити імпорт урану з РФ

Штати планують заборонити імпорт урану з РФ

Фото: РИА Новости

Сенатори США запропонували заборонити імпорт урану з Росії

Співавторами законопроекту також стали демократи Мартін Хайнрік та Кріс Кунс та республіканці Синтія Ламміс та Роджер Маршалл.

Група американських сенаторів від обох партій Конгресу США внесла законопроект про введення ембарго на російський уран. Про це у четвер, 9 березня, йдеться на сайті комітету з енергетики та природних ресурсів Сенату США.

 

“Американська атомна промисловість готова відмовитися від російського урану. У Вайомінгу є ресурси, необхідні для збільшення виробництва на батьківщині. Перший крок – прибрати з американського ринку всю російську енергію, включаючи уран, назавжди”, – заявив сенатор від Вайомінга, республіканець Джон Баррассо.

 

Він наголосив, що кожен долар із продажу урану, Росія пускають на війну.

 

У свою чергу, голова комітету, сенатор від Західної Вірджинії, демократ Джо Менчін підкреслив, що відмова від російського урану стане гарантією того, що американські атомні енергетичні компанії не залежатимуть від імпортованого з Росії уранового палива.

 

У березні минулого року США запровадили заборону на імпорт енергоносіїв із Росії – нафти, нафтопродуктів, вугілля та зрідженого газу, при цьому уран під санкції не потрапив.

 

Нагадаємо, Україна зробила ще один санкційний крок проти держави-терориста. Набуло чинності рішення Ради національної безпеки та оборони (РНБО) щодо санкцій проти атомної галузі Росії.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button