Україна

JP Morgan прогнозує, що Україна не отримає транш МВФ у 2019 році

На їхню думку, рішення щодо цін на газ негативно позначиться на співпраці з МВФ.

The JP Morgan Chase & Co. headquarters, The JP Morgan Chase Tower in Park Avenue, Midtown, Manhattan, New York. JPMorgan Chase & Co. is an American multinational banking and financial services holding company. It is the largest bank in the United States. Manhattan, New York, USA. 27th January 2014. Photo Tim Clayton (Photo by Tim Clayton/Corbis via Getty Images)

Сфокусованість української влади на парламентських виборах цієї осені не дозволить країні виконати умови Міжнародного валютного фонду в 2019 році і отримати транш за програмою stand-by.

Про це йдеться в дослідженні JP Morgan ринків Європи, що розвиваються, передає 1NEWS.

“Ми не очікуємо виплат від МВФ в цьому році в основному через популістський підхід, невиконані умови і рішення уряду “лібералізувати” ціни на газ тільки в бік зниження, одночасно вводячи обмеження до підвищення”, – йдеться в дослідженні аналітиків JP Morgan.

На їхню думку, рішення щодо цін на газ негативно позначиться на співпраці з МВФ.

У той же час аналітики UBS також прогнозують можливі затримки з програмою МВФ.

Візит місії Фонду в Україну запланований на травень-червень, а Верховна Рада не прийняла зміни до антикорупційного законодавства після рішення Конституційного суду скасувати статтю Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

“Якщо прогресу не буде, це може призвести до затримок з програмою МВФ”, – наголошується в огляді UBS.

Джерело: “Інтерфакс-Україна”.

Back to top button