Україна

Ймовірний наступ Росії – Україна ініціювала засідання Постійної ради та Форуму ОБСЄ – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Відповідне рішення було прийняте через відмову Росії від зустрічі за Віденським документом

Україна ініціювала проведення спільного засідання Постійної ради та Форуму зі співробітництва в галузі безпеки ОБСЄ після того, як Російська Федерація відмовилася від зустрічі за Віденським документом. Засідання має відбутися протягом 48 годин, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Twitter.

“Ми продовжуємо вимагати прозорості від Росії, яка відмовилася брати участь у вчорашній зустрічі в рамках Віденського документа. Тепер Україна просить провести спільне засідання Постійної ради та Форуму зі співробітництва в галузі безпеки ОБСЄ протягом 48 годин для вироблення подальших кроків”, – зазначив очільник зовнішньополітичного відомства.

Крім того, міністр закликав Росію врахувати законну стурбованість країн-учасниць і використовувати інструменти ОБСЄ для розрядки напруженості, викликаної військовою діяльністю поблизу кордону України.

“Заяв про виведення військ недостатньо. Нам потрібні прозорість і факти”, – наголосив Кулеба.

1News за темою: Україна екстрено скликала зустріч з Росією та іншими державами-учасницями Віденського документа на тлі заяв про можливе вторгнення. Подробиці

Нагадаємо, раніше Україна просила Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) скликати термінові позачергові консультації Тристоронньої контактної групи (ТКГ) через можливе визнання Росією так званих “Донецької та Луганської народних республік”. Українська делегація хоче отримати офіційну інформацію від Росії щодо позиції та подальших кроків.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button