Україна

Ймовірний наступ Росії – постпред РФ при ЄС заявив, що напад на Україну не планується – 1News

Постійний представник РФ при ЄС Володимир Чижов
Фото з відкритих джерел

За його словами, якщо українці нападуть на Росію, не варто дивуватися відповіді

Постійний представник Російської Федерації при Європейському Союзі Володимир Чижов заявив, що Росія не буде нападати на Україну, якщо її на це не спровокують. Про це він сказав в інтерв’ю виданню The Guardian.

“Ми не будемо вторгатися в Україну, якщо нас на це не спровокують. Якщо українці нападуть на Росію, не варто дивуватися, якщо ми відповімо”, – наголосив Чижов.

В якості ще однієї “провокації”, яка може спонукати наступ РФ на Україну, дипломат назвав “вбивство” російських громадян як на Донбасі, так і в будь-якому іншому місці.

“Ще одна провокація, яка може призвести до російського вторгнення, інсценування інциденту проти бойовиків на окупованих районах Донецької та Луганської області. Спровокувавши їх, а потім вдаривши по них щосили, тим самим змусивши Росію на реакцію, щоб уникнути гуманітарної катастрофи на своїх кордонах”, – уточнив він.

1News за темою: Найкращий друг для ворогів – паніка: Зеленський прокоментував “наступ” РФ 16 лютого

Нагадаємо, секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що ситуація в Україні перебуває під контролем: немає ризиків, що широкомасштабний наступ РФ може відбутися 16-17 лютого.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button