Україна

Ймовірний наступ Росії на Україну – Німеччина може прийняти санкції проти РФ щомиті – 1News

Канлео Німеччини Олаф Шольц
Фото з відкритих джерел

Агресія дасть серйозні політичні, економічні і геостратегічні наслідки

 

“Російські військові активності для нас не обґрунтовані, немає логічних причин для цього нарощування військового потенціалу… Для федерального уряду Німеччини зрозуміло, що подальша агресія проти України спричинить серйозні політичні, економічні і геостратегічні наслідки для Росії. Це я підкреслю навіть завтра у Москві”, – зазначив він.

 

За його словами, будь-якого дня Захід може ухвалити необхідні рішення для запровадження санкцій проти Росії.

 

“Справді, ми дуже інтенсивно працюємо над тим, щоб підготувати пакет санкцій. Будь-якої миті ми здатні їх запровадити. Ми це дуже гарно обговорювали з нашими друзями у США, з американським президентом, у рамках ЄС. Ми інтенсивно дискутуємо, і будь-якого дня ми можемо прийняти необхідні рішення”, – сказав він.

 

Також канцлер додав, що Франція та Німеччина прагнуть знайти дипломатичне вирішення ситуації біля кордонів України та наголосив, що важливо мати прямі переговори з Києвом і Москвою.

 

“Наша спільна мета – уникнути ескалації. Для цього ми працюємо на всіх рівнях дуже інтенсивно, у тійсній взаємодії та за цілковитої довіри. Дуже важливими є прямі переговори з Києвом і Москвою. Ми згодні мати серйозний діалог із Росією з питання європейської безпеки. НАТО та США надали Росії конкретні пропозиції, які ми підтримуємо, і зараз ми очікуємо реакцію Росії у відповідь”, – сказав Шольц.

 


 


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button