Події

Заступника гендиректора лікарні на Буковині підозрюють у вимаганні хабара від…

Заступника гендиректора лікарні на Буковині підозрюють у вимаганні хабара від пораненого військового за встановлення інвалідності

????За процесуального керівництва Чернівецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру заступнику генерального директора обласної лікарні швидкої медичної допомоги – голові військово-лікарської комісії за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний вимагав хабар від військовослужбовця ЗСУ, який після поранення у зоні бойових дій звернувся до нього, щоб отримати консультацію про необхідний для встановлення інвалідності перелік документів.

????Медик погодився допомогти, однак визначив суму грошової «винагороди» – 500 доларів США. За ці кошти він обіцяв забезпечити позитивне рішення МСЕК, а також допомогти із всіма необхідними довідками і процедурами.

????Затримали посадовця у порядку ст.208 КПК України під час отримання хабара.

????Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення застави та відсторонено від посади.

????Досудове розслідування – ГУ Нацполіції у Чернівецькій області, оперативний супровід – УСР у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ у Чернівецькій області.

Back to top button