Україна

Ізраїль знову заявив про готовність завдати удару по Ірану


Ізраїль знову заявив про готовність завдати удару по Ірану

Тель-Авів розглядає можливість призупинити ядерну програму Тегерана за допомогою завдання ракетних ударів по іранській території.

 
Ізраїль розглядає можливість завдання ударів по Ірану з метою стримати його ядерну програму. Про це 26 липня в ефірі місцевого 13 каналу заявив міністр оборони країни Бені Ґанц.
 
“Іран – проблема всього світу, а не тільки особиста проблема Держави Ізраїль. Ми можемо завдати удару задля стримування атома”, – сказав міністр.
 
Раніше в липні прем’єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід також заявляв про готовність Ізраїлю завдавати ударів по Ірану, щоб зупинити розвиток його ядерної програми. Цю заяву глава ізраїльського уряду зробив на його спільній із президентом США Джозефом Байденом прес-конференції.
 
Відзначимо, що відносини між двома країнами почали погіршуватися після 1990 року через зміну обстановки на Близькому Сході.
 
Головним негативним чинником є ​​ядерна програма Ірану, хоча на декларативному рівні вона є виключно мирною.
 
Нагадаємо, 9 червня ізраїльський оборонний концерн RAFAEL представив шосте покоління багатофункціональної протитанкової ракети Tamuz сімейства Spike NLOS.
 
Раніше повідомлялося, що посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив: “Київ хоче купити в Ізраїлю систему протиракетної оборони Залізний купол”.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button