Україна

Ізраїль у стані підвищеної готовності через імовірну атаку Ірану – ЦАГАЛ


Ізраїль у стані підвищеної готовності через імовірну атаку Ірану - ЦАГАЛ

В армії Ізраїлю запевнили, що за останні місяці армія оборони Ізраїлю “оновила та покращила” свої можливості.

Армія оборони Ізраїлю перебуває у стані підвищеної готовності через можливу атаку з боку Ірану. Про це заявив речник ЦАГАЛ контрадмірал Даніель Хагарі, повідомляє на The Times of Israel в четвер, 11 квітня.

Він зазначив, що голова Центрального командування США генерал Майкл Курілла прибув до Ізраїлю сьогодні вранці, щоб провести оцінку з начальником штабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенантом Герці Галеві щодо “викликів безпеки в регіоні”.

“Атака з території Ірану була б явним доказом намірів Ірану загострити ситуацію на Близькому Сході та припинити ховатися за проксі”, – зазначив речник.

За останні місяці армія оборони Ізраїлю “оновила та покращила” свої атакувальні можливості та “діятиме скрізь, де це буде потрібно”.

“У нас є багаторівневий повітряний захист, який зарекомендував себе під час війни завдяки тисячам успішних перехоплень. Але захист ніколи не буде герметичним”, – зазначив Хагарі.

Він додав, що цивільні особи повинні продовжувати дотримуватися існуючих і незмінних вказівок Командування тилу та залишатися пильними.

Нагадаємо, Іран вимагає, щоб Рада безпеки ООН засудила удар Ізраїлю по його консульству в Дамаску, інакше Тегеран погрожує відповісти на атаку. 

Іран пообіцяв “відповісти” Ізраїлю за удар по консульству в Дамаску

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button