Україна

Із наступного тижня у Києві водіїв почнуть штрафувати за рух по смузі громадського транспорту

З 15 лютого в Києві камери автофіксації почнуть реєструвати виїзд авто на смугу громадського транспорту. Після цього водіям-порушникам, об’їжджають пробки по смузі громадського транспорту, будуть приходити повідомлення зі штрафами, передає 1NEWS.

Штраф за порушення – 510 гривень. Про це повідомив перший заменачальніка Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його інформацією, перша така камера вже встановлена на бульварі Дружби Народів, 36. До сих пір вона працювала в тестовому режимі.

Білошицький сказав, що вже наступного понеділка ця камера зможе фіксувати не тільки порушення швидкості руху, а й контролювати рух смугою для громадського транспорту.

Головний патрульний Києва також зазначив, що система фото- і відеофіксації довела свою ефективність. На місцях, де встановлені комплекси автоматичної фіксації правопорушень, число автоаварій з постраждалими і загиблими знизилася втричі.

Нагадаємо, в тестовому режимі камери почали фіксувати порушників, які їдуть по смузі громадського транспорту або пішохідної дорозі ще з липня, однак штрафи тоді не застосовувалися.

 

 

 

Back to top button