Україна

Із 1 лютого станції мережі “Укравтогазу” припиняють роботу

Станції заправки “Укравтогазу” припинять роботу з 06:45 1 лютого, повідомляє 1news з посиланням на пресслужбу компанії.

Вже 1 лютого українські автовласники не матимуть змоги заправити газом своїх залізних коней на заправках популярної мережі. “Укравтогаз”, дочірня компанія державної НАК “Нафтогаз Україна”, блокує роботу своїх точок на невизначений термін у зв’язку зі скороченням обсягів продажу газу метану та складною ситуацією на ринку. Про це

До цього, згідно з інформацією на сайті компанії, було два етапи призупинення роботи станцій – з 1 грудня минулого року закрилися 34 заправки, а з 1 січня вже нинішнього року – 32. Вже наступного вівторка припинять роботу 11 станцій, що залишилися.

Директор «Укравтогазу» Олександр Ватажишин прокоментував порталу enkorr ситуацію такими словами – «чуда не сталося». Керівник підприємства зазначив, що ціна газу на ринку залишається високою, і це ускладнює його продаж в Україні. У січні компанія оголосила, що вартість кубічного метра метану з 1 січня становить 59,94 грн. Водночас на нідерландському хабі вартість газу досягла позначки 1065 доларів (близько 30,5 тис. грн) за тисячу кубометрів.

«Тому ми змушені вдатися до такого кроку і призупинити роботу всіх своїх станцій», – пояснив Ватажишин.

За його словами, цей захід є тимчасовим і діятиме до того моменту, поки ціна пального не стане привабливою для споживача.

 

Back to top button