Україна

Із 1 грудня Укрпошта підвищить тарифи на основні послуги

НКРЗІ рішенням від 2 листопада 2021 року №413 затвердила граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку, інформує 1news з посиланням на пресслужбу Укрпошти.

Рішення набуде чинності 1 грудня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування. Це означає, що вартість перевезення відправлень може зрости на 10–15%. Однак тариф на відправлення посилки без оголошеної цінності масою до 10 кг залишиться без змін:

  • у межах області – 23 грн за пакет та 4 грн за 1 кг (без ПДВ);
  • в межах України – 30 грн за пакет та 5 грн за кг (без ПДВ).

Нову таблицю тарифікації вже опубліковано на сайті поштового оператора. Зазначається, що кінцева вартість послуг може змінюватись в залежності від поточних умов роботи компанії. У межах України, як і раніше, будуть безкоштовно пересилатися:

  • прості листи масою до 20 грамів та поштові картки, відправниками та адресатами яких є військовослужбовці строкової служби;
  • посилки з одягом військовослужбовців строкової служби, які надсилаються в установленому порядку військовими частинами;
  • відправлення для сліпих (крім тих, що перевозяться авіатранспортом).

Безкоштовна доставка поштових відправлень вищезгаданих категорій здійснюється за рахунок бюджетних коштів, що виділяються на утримання відповідних державних установ.

 

 

 

 

Back to top button