Україна

Італійська компанія може стати партнером «Нафтогазу» в управлінні ГТС

НАК “Нафтогаз України” веде переговори з італійською Snam про партнерство в управлінні газотранспортною системою, передає 1NEWS з посиланням на “Інтерфакс-Україна“.

seebiz.net

Про це повідомив головний комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко.

“Ми ведемо переговори з компанією Snam – це італійський газотранспортний оператор. Підхід дуже простий – якщо Snam, італійська компанія, яка раніше була дочірньою компанією ENI … якщо вони будуть партнером в управлінні ГТС, тоді та ж ENI буде довіряти українській ГТС і набагато більше шансів , що вони будуть купувати газ на російсько-українському кордоні “, – сказав він.

Вітренко наголосив, що, на думку менеджменту НАК, залучення міжнародного партнера до управління ГТС є безальтернативним.

Нагадаємо, для продовження транзиту газу на умовах стандартного довгострокового контракту Україна має підписати контракт з російським “Газпромом” і знайти партнера, який буде в цьому зацікавлений.

7 грудня “Нафтогаз України” підписав меморандум з голландською компанією Gasunie і французькою GRTgaz про співпрацю у сфері використання потужностей української газотранспортної системи.

За 9 місяців поточного року НАК “Нафтогаз України” перерахував до бюджету 24,9 млрд гривень, які забезпечив транзит російського газу через територію України.

 

 

 

One Comment

Back to top button