Україна

Італія обговорює з Францією відправку Україні ППО


Італія обговорює з Францією відправку Україні ППО

США закликають Італію якнайшвидше передати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони, передусім комплексу SAMP/T італійсько-французького виробництва.

Уряд Італії ще доопрацьовує шостий пакет оборонної допомоги Україні, після чого про нього буде проінформовано парламент, повідомив глава МЗС Італії Антоніо Таяні, пише Ansa.

“Ми також обговорюємо з французами вдосконалення з технічного погляду відправлення систем ППО, заснованих на спільних технологіях Риму та Парижа”, – сказав Таяні.

Коментуючи дзвінок радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана, Таяні сказав, що “переговори з Вашингтоном йдуть постійно та нормально, ми є важливим співрозмовником, але про зброю не йшлося”.

“Ми маємо продовжувати працювати на благо миру, але є ознаки, які не дозволяють бути оптимістами: наразі немає реальних проявів відкритості з російської сторони”, – сказав Таяні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США закликають Італію якнайшвидше передати Україні додаткові засоби протиповітряної оборони, передусім комплексу SAMP/T італійсько-французького виробництва.

На політичному рівні обіцянку передати Україні ці ЗРК було дано ще кілька тижнів тому, але уряд Італії поки що не ухвалив рішення про це у черговому, шостому декреті про військову допомогу Україні.

SAMP/T має обмежені можливості проти балістичних ракет, але є потужною системою проти літаків, безпілотників та крилатих ракет і, таким чином, здатна захистити навіть таке велике місто як Київ.

Рим має п’ять батарей SAMP/T і один – навчальний, який не має машини з пусковими установками. Попередній італійський уряд на чолі з Маріо Драгі хотів передати Україні саме навчальну батарею, яку кілька місяців модернізували для боротьби з балістичними ракетами.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button