Україна

IT-армія за два тижні заблокувала понад 450 онлайн-ресурсів РФ


IT-армія за два тижні заблокувала понад 450 онлайн-ресурсів РФ

Кібератака від української IT-армії вивела з ладу головну фінансову установу ворога – Центральний банк РФ.

 
Українська IT-армія за останні два тижні заблокувала понад 450 російських онлайн-ресурсів. Про це повідомляє прес-служба Мінцифри.
 
Наголошується, що активісти кіберфронту продовжують виводити з ладу онлайн-ресурси ворога, розхитувати важливі сфери життя РФ та послаблювати економіку загарбника.
 
Так, кібератака від української IT-армії вивела з ладу головну фінансову установу ворога – Центральний банк РФ. Через це установі довелося відключати свої сервіси та обмін електронними документами.
 
Крім того, IT-армія атакувала інтернет-ресурси політпартії пропагандистів Справедлива Росія – патріоти – за правду.
 
Також фахівці IT-армії призупинили роботу вітчизняних російських аналогів банківських сервісів, через які росіяни досі могли оформлювати міжнародні віртуальні карти і переказувати гроші. Крім того, було заблоковано російський сервіс пошуку роботи SuperJob на окупованих територіях, а також рітейл-компанію DNS, яка дозволяла росіянам безперешкодно незаконно імпортувати українські товари до РФ.
 
Також активісти кіберфронту по черзі виводили з ладу великі російські медіа – ТАСС, РІА Новости, МК та їхні окремі проекти.
 
Нагадаємо, у травні в Україні створили 300-тисячну ІТ-армію.
 
Раніше повідомляли, що українські хакери паралізували роботу десятків тендерних майданчиків РФ, сайт Роскосмосу та інші онлайн-ресурси.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button