Україна

ISW прогнозує погіршення ситуації на фронті і посилення ракетних атак


ISW прогнозує погіршення ситуації на фронті і посилення ракетних атак

Росіяни, ймовірно, спробують скористатися проміжком часу, поки американська допомога прибуде в Україну і посилять удари.

Російські окупанти найближчими днями і тижнями можуть посилити атаки, використовуючи “вікно” до прибуття нового пакету військової допомоги Україні від США. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Там нагадали, що ухвалений у суботу, 20 квітня, законопроєкт має затвердити Сенат і підписати президент США Джо Байден, перш ніж допомога почне надходити.

Ці вимоги, а також логістика доставки американської допомоги до лінії фронту в Україні, ймовірно, означатимуть, що надана допомога не почне впливати на ситуацію на лінії фронту протягом декількох тижнів.

“Таким чином, ситуація на фронті, ймовірно, продовжить погіршуватися протягом цього часу, особливо якщо російські війська посилять свої атаки, щоб скористатися часовим вікном до прибуття нової допомоги від США”, – зазначають аналітики.

Експерти ISW також не виключають, що українські війська можуть зазнати додаткових невдач у найближчі тижні в очікуванні допомоги від США, яка дозволить Україні стабілізувати фронт, але вони, ймовірно, зможуть призупинити нинішній російський наступ за умови швидкого надходження відновленої допомоги від США.

“Загроза оперативно значущого російського прориву в найближчі тижні залишається, хоча українське командування, можливо, матиме більшу свободу дій, беручи на себе короткострокові ризики, пов’язані з вичерпуванням запасів, щоб запобігти цьому, якщо воно буде впевнене в тому, що незабаром надійдуть нові запаси матеріальних засобів”, – йдеться у звіті.

При цьому аналітики припускають, що окупанти, ймовірно, активізують наступальні операції, ракетні удари і удари з безпілотників протягом наступних тижнів, щоб скористатися вікном, що закривається, у зв’язку з українськими матеріально-технічними обмеженнями.

Крім того, російські війська продовжують, а в деяких районах інтенсифікували наступальні операції, ймовірно, щоб скористатися аномально сухими весняними умовами і постійним дефіцитом українських матеріальних засобів до прибуття обіцяної західної допомоги.

Водночас вказують фахівці, російські війська досягли лише тактичних успіхів за останні шість місяців погіршення ситуації в Україні і навряд чи зможуть досягти прориву, який би зруйнував лінію фронту.

Нагадаємо, протягом суботи на фронті відбулось 91 бойове зіткнення. Найбільше атак ЗСУ відбили на трьох східних напрямках.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − 7 =

Back to top button