Україна

ISW повідомив про просування українських воїнів


ISW повідомив про просування українських воїнів

Українські війська збільшили темп наступальних дій і незначно просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області.

Українські військові просунулися в район Роботиного, а також просуваються вздовж лінії російських укріплень у Вербовому Запорізської області. Про це у вівторок, 5 вересня, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що українські війська просуваються на заході Запорізької області.

“Геолокаційні дані свідчать, що російські війська завдають ударів по українських позиціях на північний захід і захід від Роботиного. Це вказує на те, що українські сили просунулися у цьому районі. Хоча раніше російські війська стверджували, що вони його контролюють”, – вказують аналітики. 

В ISW припускають, що ЗСУ просуваються вздовж лінії російських укріплень, які пролягають уздовж Роботиного. 

“Українські військові джерела також підтвердили, що українські сили досягли успіху в напрямку Роботине-Новопрокопівка на південь від Оріхова, а також повідомили, що українські сили проводять успішні наступальні операції на південь від Бахмута”, – вказують аналітики у звіті. 

Також в Інституті припускають, що контрнаступальні операції на кордоні Донецької та Запорізької областей були вдалими. 

“Українці затиснули частини 7-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії РФ і не дозволили їм передислокуватися на критичні ділянки фронту в західній частині Запорізької області”, – вказують спеціалісти. 

Нагадаємо, розвідники та воїни окремого загону спецпризначення Омега знищили ворожу техніку поблизу міста Сватове на Луганщині. Ліквідовано російську станцію виявлення цілей 9С18 Купол; пуско-заряджальну установку ЗРК 9К37; зенітно-ракетний комплекс Бук.

Залужний показав, як українські бійці знищили російську гаубицю

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button