Україна

ISW назвав умову подальшого контрнаступу ЗСУ


ISW назвав умову подальшого контрнаступу ЗСУ

Перевага ЗСУ у РЕБ над противником вже забезпечила їм вдале просування під Бахмутом у вересні. Однак, ця перевага поки не є вирішальною. Справа може покращитися завдяки західній допомозі.

Українські системи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та повітряної розвідки дали ЗСУ перевагу над противником та забезпечили українським захисникам успішний наступ на південь від Бахмута у вересні 2023 року. Про це пишуть аналітики американського Інституту вивченні війни (ISW) у звіті у суботу, 25 листопада.

Зазначається, що українські системи РЕБ суттєво порушували російський зв’язок у західній частині Запорізької області у серпні 2023 року.

За даними експертів ISW, ефективність російських систем РЕБ є непостійною по всьому фронту, що дозволяє українцям продовжувати використовувати розвідувально-ударні комплекси на базі безпілотників для зриву російських наступальних операцій.

На думку низки експертів, ані Росія, ані Україна нині не мають вирішальної переваги над іншою стороною щодо РЕБ. Однак також наголошується, що посилення західної допомоги Україні може підвищити здатність ЗСУ точно вражати цілі поблизу лінії фронту, зриваючи наступ Росії та навіть створюючи умови для подальших українських контрнаступальних операцій.

Раніше повідомлялося, що Кабмін підтримав розроблену Міноборони постанову, яка дозволяє спрощений допуск до експлуатації та постачання безпілотників та засобів радіоелектронної боротьби для потреб ЗСУ.

В Україні створять Армії роботів та РЕБ – Федоров

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button