Україна

ISW: Мар’їнка не стане для РФ плацдармом для подальшого наступу


ISW: Мар’їнка не стане для РФ плацдармом для подальшого наступу

Невеликий і повністю зруйнований населений пункт не дає російським військам надійного оперативного плацдарму.

В Інституті вивчення війни (ISW) оцінили ймовірне захоплення Мар’їнки в Донецькій області, назвавши його обмеженим тактичним здобутком Росії, що не означає ніякого оперативно значущого просування вперед. Про це йдеться у звіті ISW.

Геолокаційні відеоматеріали від 25 грудня вказують на те, що російські війська просунулися в північних районах Мар’їнки. За оцінками ISW, вони, ймовірно, контролюють більшу частину, якщо не всю Мар’їнку, попри те, що візуального підтвердження повного захоплення міста російськими військами станом на 26 грудня ще не спостерігається.

Як зазначили в ISW, невеликий і повністю зруйнований населений пункт не дає російським військам надійного оперативного плацдарму, з якого можна було б розпочати подальші наступальні операції.

Мар’їнка розташована менш ніж за кілометр від лінії фронту, і українські війська вже давно укріпили багато навколишніх населених пунктів, які російські війська так само намагаються захопити.

Експерти ISW зауважили, що з 24 лютого 2022 року окупанти просунулися вглиб Мар’їнки приблизно на три кілометри, і немає жодних ознак того, що їх темпи просування до наступних населених пунктів, визначених як тактичні цілі, будуть швидшими, враховуючи рівень втрат, яких зазнали російські війська при захопленні невеликого населеного пункту.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що українські сили відступили від руїн міста Мар’їнка й окопалися на околицях.

Як заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, частину Мар’їнки Донецької області досі тримають під контролем Сили оборони України, а тому говорити про нібито захоплення міста, про яке розповідають російські окупанти, невірно. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button