Україна

Ірина Венедіктова змінила прокурора у справі “Ротердам+”

Три рази прокурор САП приймав рішення про закриття провадження, три рази його рішення були скасовані

Генпрокурорка Ірина Венедіктова замінила старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні “Роттердам+” Віталія Пономаренка, який тричі закривав це провадження.

Про це інформує 1NEWS.

Є одне кримінальне провадження, в ході розслідування якого я змушена звернути увагу на повну відсутність ефективної робочої комунікації між детективами НАБУ і прокурорами САП. Зазвичай, співробітники цих двох органів працюють злагоджено і продуктивно. Мова йде про так звану справу “Р+”.

Три рази прокурор САП приймав рішення про закриття провадження, три рази його рішення були скасовані: 1 раз виніс ухвалу про скасування ВАКС і ще 2 рази відповідні постанови скасував Максим Грищук.

Три рази і детективи НАБУ, і сторона, яка отримала статус потерпілої в справі, зверталися до ВАКС з тим, щоб компетентний суд знайшов підстави для відводу прокурора САП, однак такі підстави знайдені не були і у відведенні було відмовлено. Виключно з кримінально-процесуальної точки зору – ситуація складна.

Три рази закрити справу і три рази отримати скасування постанови про закриття – це багато. Питання настільки важливе і резонансне, що місця для процесуальних помилок немає.

Джерел: Facebook

Back to top button