Україна

Інвестиційний клімат в Україні значно погіршився – Експерт розповів, яку політику має проводити держава, аби покращити ситуацію в країні – 1News

Як зазначив експерт, Україна має орієнтуватись на політику Туреччини, яку вона проводить з 1990-х років

Віктор Скаршевський
Скріншот з відео

В Україні інвестиційний клімат є нестабільним. Політичний та економічний експерт Віктор Скаршевський в ефірі “Першого Незалежного” розповів, яку політику має проводити держава, аби покращити ситуацію в країні.

“Треба робити нормальний інвестиційний клімат. Робити, як робить Туреччина. Необхідна програма підтримки національних виробників, вільні економічні зони, індустріальні партії. У Туреччині, наприклад, якщо хочеш побудувати завод, налагодити виробництво, то тобі безкоштовно відводять землю, безкоштовно підключають до комунікацій. Податок на прибуток впродовж багатьох років 0%, ПДВ на імпорт необхідної продукції 0%. Є зони, якщо ти влаштовуєш на роботу, створюєш нові робочі місця, тобі ще й з бюджету доплачують за створення нових робочих місць. Тобто необхідно просто брати, застосовувати конкретні заходи і плюс природно підтримувати експорт готової продукції, не сировини, а експорт через експортно-кредитне агентство, через “Укрексімбанк”. Тобто все те, що роблять успішні країни”, – повідомив Скаршевський.

https://www.youtube.com/watch?v=8BpP19wztl8

Як зазначив експерт, з 1990-х років Туреччина проводила цю політику і наразі має успішні результати. “З 1990 по 2021 рік кількість населення в Туреччині збільшилася в два рази, у нас зменшилася на 30%, ВВП збільшився в 4 рази. Тобто добробут у Туреччині збільшився. Коли в 2020 році всі падали країни, у них було зростання майже 2%, по 2021 році вони покажуть 9% зростання. Я наводжу приклад Туреччини, тому що нещодавно підписали угоду про зону вільної торгівлі, яка вкрай невигідна для України, проте вкрай вигідна Туреччині, тому що вони піклуються про свої національні інтереси. А в Україні, той же Зеленський дбатиме про свій рейтинг і про те, щоб отримати якусь міфічну політичну підтримку. Зеленський готовий здавати національні інтереси України, на жаль”, – зазначив Скаршевський.

1News за темою: Якщо ринки України повністю відкрити для Туреччини, це знищить нашу економіку, – експерт

Нагадаємо, 3 лютого Україна та Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі. Також цього року Україна очікує підписання угод про вільну торгівлю ще з трьома країнами. Так, заплановано підписання угоди з Тунісом, Канадою та Йорданією.



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button