Україна

Інвесторів у цінні папери Укравтодору й Укренерго просять відстрочити випллату


Інвесторів у цінні папери Укравтодору й Укренерго просять відстрочити випллату

У рамках узгодженої та скоординованої політики, яку запроваджує Міністерство фінансів, Україна відверто говорить із усіма нашими кредиторами щодо відстрочення виплат за боргами, повідомив Денис Шмигаль.

 
Україна пропонує інвесторам у цінні папери Укравтодору та Укренерго відстрочити виплату боргів з них, мінімум, на два роки. Про це повідомляє прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
“Зараз держава консолідує всі наявні ресурси для першочергових потреб. Фінансування армії, підготовка до опалювального сезону, виплата пенсій, відновлення критичної інфраструктури. У рамках узгодженої та скоординованої політики, яку запроваджує Міністерство фінансів, Україна відверто говорить із усіма нашими кредиторами щодо відстрочення виплат за нашими боргами. У тому числі щодо боргів державних компаній”, – зазначає глава уряду.
 
Сьогодні, 26 липня, уряд ухвалив документи, якими пропонує власникам облігацій Укравтодору на суму 700 млн доларів відстрочити погашення відсотків за ними до кінця 2024 року. Також запропоновано власникам цінних паперів Укренерго на суму 825 млн. доларів відстрочити виплати на два роки.
 
“Очікуємо, що кредитори підтримають звернення України. В умовах нинішніх безпрецедентних викликів така політика ставитиметься до всіх наших зобов’язань. Зараз усі ресурси держави мають працювати для фронту та нашої перемоги!” – наголосив Шмигаль.
 
Раніше Шмигаль повідомив, як використають зекономлені 200 млрд. грн.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button