Україна

Інтенсивність обстрілів Сумської області збільшилася – ОВА


Інтенсивність обстрілів Сумської області збільшилася - ОВА

Торік загалом було близько восьми тисяч обстрілів населених пунктів та громад Сумської області, а за цей неповний рік вже понад 10 300 обстрілів.

Російські окупанти значно посилили обстріли Сумської області порівняно з минулим роком. Вони буквально “полюють” на мирне населення. Про це у четвер, 29 серпня, заявив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

“Зокрема, торік загалом було близько восьми тисяч обстрілів населених пунктів та громад Сумської області, а цього року лише за вісім місяців – понад 10 300 обстрілів. При цьому у серпні було зафіксовано понад дві тисячі обстрілів регіону”, – повідомив він. 

Артюх додав, що у десятки разів збільшилося застосування авіаційного озброєння порівняно з минулим роком.

“Окупанти переважно використовують керовані авіаційні бомби – у серпні їх запустили 753 одиниці”, – сказав він. 

Чиновник зазначив, що росіяни застосовують і FPV-дрони. Лише за цей місяць ворог застосував 600 таких безпілотників, внаслідок чого постраждали 23 особи.

“Фактично ворогом ведеться “полювання” на населення Сумської області. Практично кожен дрон “полює” на наших людей, на об’єкти інфраструктури”, – додав він.

З початку оголошення евакуації із Сумської області вдалося вивезти 19800 осіб, близько 2000 з них – діти. 

Президент Володимир Зеленський відвідав прикордоння Сумської області та провів нараду з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським і начальником Сумської ОВА Володимиром Артюхом. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × one =

Back to top button