Україна

Іноземець допомагав призовникам тікати за кордон


Іноземець допомагав призовникам тікати за кордон

Чоловіка затримали під час чергової переправи, коли він намагався незаконно переправити трьох чоловіків призовного віку через річку Дністер у Республіку Молдова.

 
На Вінниччині затримали громадянина Молдови, який створив телеграм-канал і так поширював незаконні послуги перетину через держкордон. Правопорушнику загрожує до 9 років позбавлення волі.
 
Про це повідомляють у поліції Вінниччини і в СБУ.
 
Зловмисник намагався доставити трьох чоловіків через Дністер на гумовому човні й оцінив свою допомогу в розмірі 5 тисяч доларів. За цю суму він гарантував перехід державного кордону України поза пунктами пропуску в межах Вінницької області.
 
“Речові докази вилучено. Зловмисника затримано і поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Слідчі повідомили правопорушнику про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Правопорушнику загрожує до 9 років позбавлення волі”, – повідомляють у поліції.
 
Чоловіка затримали на одній з чергових переправ.
 
Слідство відкрило провадження за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України).
 
Наразі встановлюються інші особи, причетні до скоєння цього кримінального правопорушення.
 
 
 
Також правоохоронці затримали десятьох осіб задля перевірки на можливу ​​співпрацю з російськими окупантами.
 
Стало відомо, що колишнього помічника нардепа судитимуть за держзраду.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button